lauantai 25. huhtikuuta 2020

Voihan arjen harmaus ja ihanuus

Viime viikko oli vaihteleva. Välillä aurinkoa, välillä pilvistä, kuten sääkin. Puikot ovat heiluneet ahkerasti, siipalle sain tehtyä hailuotoneuleen, kuopukselle on jo toinen sellainen tulossa. Että kudontabacklog vain kasvaa, kun ideoita on mutta toteuttaminen onkin vähän hitaampaa. Viime keväisen Irlannin reissun jälkeen lämpimät neuleet ovat nousseet arvoon arvaamattomaan ja ajattelin tehdä seuraavaksi mekon. Lisäksi pienempiä välineuleita on siellä täällä... Lankavarastoa pitäisi saada pienennettyä, että saisi ostaa uusia...

Tein vaaleaa leipää hapanjuureen, se kun on vähän hitaampi prosessi kuin tavallinen hiivataikinan teko. Tällä kertaa kärsivällisyys riitti ja leivät onnistuivat vallan mainiosti. Lisäksi tekaisin viikonlopun herkutteluhetkiin punajuuri-suklaakakkua, kun jääkaapissa oli keitetty punajuuri odottamassa käyttöä. Kakku onnistui hyvin, vaikka ohje olikin ihan itse sovellettu.

Lauantaina kävin kevään ensimmäisen kippurasarvilenkin cyclolla. Ajelin rauhallisesti 1h20 min, paluumatkalla vastatuuli oli melko voimakas. Tiet olivst muutamaa jää/sohjokohtaa lukuunottamatta melko hyvässä kunnossa. Oli kerrassaan rentouttavaa ajella itseksiin kaikessa rauhassa.

Juoksu on sujunut ohjeen mukaisesti, alkuviikon VK jopa yli odotusten. Loppuviikolla alkoi jaloissa tuntumaan vähän penikkaoireilun tapaista. Venyttelin ahkerasti ja mielessä kävi jo, että pitäisi viikon juoksutaukoa. Sunnuntain pitkiksellä ei enää ollut vaivoja ja sain juostua ihan mukavasti rauhallisen pk-lenkin, kilometrejä kertyi 12 ja syke pysyi aika hyvin pk2 alarajalla. Ainoa ongelma tuli kun toinen kenkä hiersi jalkapohjaan. Onneksi se vaivasi loppumatkasta eikä rakko puhjennut.

Pitkästä aikaa kävin myös tankoilemassa sunnuntaina. Ensimmäisessä invertissä aamupäivän juoksu aiheutti krampin jalkaan, mutta ei onneksi sen kummempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti