tiistai 8. joulukuuta 2020

Nastalenkkari- ja hiihtokausi avattu

Syksy on jo kääntynyt joulukuuksi, joten nyt kai voi puhua jo talvesta? Nastalenkkarikausi tuli avattua jo parisen viikkoa sitten, silloin kun vielä yhteislenkkejä järjestettiin ja niihin oli hyväksyttyä osallistua. 14 km meni ihan kivasti porukakka juostessa ja samalla jutellessa. Nyt harmillisesti koronatilanteen pahentuessa itsenäisyyspäivän Suomijuoksua ei sattuneesta syystä järjestetty yhteislenkkinä, joten viime perjantaina askartelimme gpx-jäljen suuntoihimme ja pienen aikatauluerimielisyyden setvimisen jälkeen kävimme kipittelemässä kyseisen reitin jo perjantaina. Tämä olikin ensimmäinen kerta kun tuli hyödynnettyä reittiominaisuutta. Joka alikulun jälkeen ja liikennevaloihin pysähtyessä ranneosan näytössä suunta kyllä pyöri kuin väkkärä, mutta se ei haitannut kuin ihan alkumatkasta. Esimerkiksi sairaalatyömaan kohdalla opiti vähän soveltaa reittiä käytöstä poissaolevien kevyenliikenteen väylien takia. 

Kilometrejä tuli 24 ja viimeisillä kilsoilla tuli laitettua välillä vähn kävelyksi, kun päivällä oli tullut syötyä ehkä turhan kevyen puoleisesti. Lopussa vielä juostiin yksi kortteli pitkäksi, mutta ei se onneksi kartassa pahasti näy. Mutta niin vain saatiin reitti pääosin juostua (hölkättyä), Eväinä oli vettä, geeli ja yksi cliffbar-patukka puoliksi. Välillä olisi tarvinnut otsalamppua ja välillä nähtiin ihailtiin maisemia. Reitin alkuperinen tekijä on kyllä nähnyt vaivaa reittiä suunnitellessa!

Hiihtokausikin on avattu. Somessa kehuttiin kovasti Köykkyrin latuja, joten suuntasimme eräänä lauantaina sinne. No joo, vapaan tyylin menijöille tosiaan oli latupohjia, mutta meidät peruspertsaamenevät oli vielä silloin unohdettu. Nitkuteltiin siinä sitten 3 km lonkankoukistajat kipeiksi, juostiin lyhkäinen lenkki päälle ja palattiin kotiin. Siitä sisuuntuneena lähdettiin sitten parin päivän päästä katsomaan, josko kotikaupunki pitäisi paremmin huolta pertsanhiihtäjistä, ja kyllä, näin oli! Pääsääntöisesti oli oikeinkin hyvässä kunnossa, mutta välillä kyllä kiitin mielessäni siippaa, joka oli pakottanut laittamaan jalkaan vanhemmat sukset "alkukauden suksiksi". 

 

Oulun kaupungin kansanterveystyötä :)


Tänä vuonna reaaliaikainen latutilannetieto ei ole ollut ihan niin reaaliaikaista kuin olisin toivonut. Miksi lie ei ole päivittynyt kunnolla.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti